Technische keuring voor motorfietsen vanaf 1 januari 2023

Op 1 januari 2023 heeft Vlaanderen de motorfietskeuring ingevoerd, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125 cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact.

Niet alle soorten motorfietsen vallen onder de nieuwe verplichting. Concreet gaat het om:

  • motorfietsen, driewielers en vierwielers met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc,
  • elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.  Lichtere motorfietsen moeten vooralsnog niet naar de keuring.

Kostprijs is € 48,10

Keuring voor verkoop : De aanvraag tot inschrijving, die afgeleverd wordt bij de keuring voor verkoop, is 2 maanden geldig. Als u het voertuig niet opnieuw inschrijft binnen die 2 maanden, zal er opnieuw een volledige keuring moeten plaatsvinden.

Vespa Open Door Promotions : ontdek en test de Vespa line-up

Vacature beschikbaar : gemotiveerde mechanieker scooters

Kopen op krediet? Wij regelen het ter plaatse voor u!

Opgelet ! Vespa's aangeboden buiten het officiële dealernet genieten niet vd 2 jaar garantie en de gratis Europe Assistance !

Vermijd onnodige kosten : tank E5 benzine !

Onderhoud en herstellingen in eigen werkplaats met gekwalificeerd personeel !

Wij maken gebruik van cookies

De website van Vromoto maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie